VLWSSN
september 16, 2020
Gastouderbureau Sproet
september 5, 2020

Brand & Website Identity voor Happy Profit


Het verhaal van Happy Profit

Natasja van Happy Profit werkt met de methode Profit First. Zij helpt ondernemers met hun financiën en is een sparringspartner om nog meer te groeien met jouw business. Als je meer vrijheid en meer winst wilt behalen met jouw business dan moet je bij Natasja zijn.

Natasja had al een branding toen ik haar ontmoette. Ze had het zelf gemaakt, maar merkte dat het het toch niet helemaal was. Ze had nog niet het gevoel dat haar branding 100% bij haar paste. Ze had vaker gesprekken gehad met andere ontwerpers, maar toen ze mij ontmoette wist ze het gelijk: 'met haar kan ik wél een sterke en mooie brand opzetten die ik wil'.

Brand & Website Identity
Om erachter te komen wat haar kernwaarden zijn, plande ik met haar een brainstormsessie in. En ook om te kijken wat ze wel en niet mooi vindt qua kleuren, fonts en vormen, vroeg ik haar om een Pinterest moodboard te maken. Voor Natasja is het heel belangrijk om open en eerlijk naar elkaar te kunnen zijn. Dat beide partijen zichzelf kunnen zijn. Natasja wil het bedrijf van de klant laten groeien, maar ook de klant zelf. Ze heeft een Rotterdamse mentaliteit: 'Niet lullen, maar poetsen'. En daarnaast noemde ze nog de woorden professioneel, persoonlijk en humoristisch.

Ze wilde graag als beeldmerk een varkentje (ze heeft in haar kantoor ontzettend veel spaarvarkentjes staan, zo leuk!) met ronde vormen, schuine letters gemixt met sierlijk en strak. Qua kleuren mocht ik verschillende opties aanleveren.

We gingen samen aan de slag en onderstaand is het eindresultaat geworden van het logo. Daarnaast had Natasja al een website en heb ik haar geholpen om dit meer in lijn te brengen met haar nieuwe styleguide.

Lieve woorden van Natasja

"Ik heb altijd zelf mijn logo’s ontworpen, ik zag nooit zo het nut om dat uit te besteden. Veel te duur en iemand zou het toch nooit zo kunnen maken als ik in mijn hoofd had. Toen leerde ik Daisy kennen en in gesprekken met haar begon mij steeds duidelijker te worden hoe belangrijk het is om een branding te hebben die uitstraalt wie jij bent en waar je voor staat. Langzamerhand begon mijn branding me steeds vaker te irriteren. Het paste gewoon niet meer. Ik vertelde Daisy over mijn irritatie en dat ik maar niet helder wist te krijgen want ik dan eigenlijk wel wilde en wat dan wel bij mij en mijn bedrijf paste. Daisy stelde me een aantal vragen en zorgde er daarmee al heel snel voor dat het bij mij ging kriebelen. Wow, zij snapt mij! Ik voelde dat ik eindelijk iemand had gevonden die het weleens voor elkaar zou kunnen boksen om datgene wat ik in mijn hoofd had uit te werken op papier.

En dat is haar absoluut gelukt! Ik had nooit durven dromen dat het ooit iemand zou lukken om een logo te maken dat helemaal naar mijn zin is (ik ben niet de makkelijkste namelijk). Daisy had steeds aan een half woord van mij genoeg en heeft een prachtig logo voor me ontworpen.

Ik kreeg het logo opgeleverd helemaal kant en klaar in verschillende extensies en compleet met alle kleurcodes. Superhandig!

En nu kijk ik er enorm naar uit om door te pakken met Daisy en mijn website en Social Media eens flink onder handen te nemen zodat ik ook daar helemaal ‘IK’ kan gaan uitstralen!"

Natasja - Happy Profit
www.happyprofit.nl