Diëtistenpraktijk Becks & Havers
maart 7, 2021
VLWSSN
september 16, 2020

Illustraties & Vormgeving Kinderboek voor Gastouderbureau Sproet


Het verhaal van Gastouderbureau Sproet

Toen ik bijna klaar was met het ontwerpen van een branding en website voor Gastouderbureau Sproet, kwam Monique naar mij met de vraag: ‘Kun jij ook van Sproet een kinderboek maken?’. Deze vraag verraste mij en ik werd gelijk enthousiast! ‘Ja, natuurlijk!’

Nooit eerder had ik een kinderboek geïllustreerd, maar ik wist dat ik het kon en Monique ook! Die had al vanaf het begin zoveel vertrouwen in mij dat ze wist dat ze dit bij mij kon neerleggen.

En jeetje wat was dit een onwijs mooi project! Monique had de teksten al klaar voor het boek en met deze teksten begon ik het verhaal te visualiseren in mijn hoofd. Monique gaf mij alle vrijheid om los te gaan.

Ik begon aan het schetsproces. Hoe ziet Sproet er verder uit dan alleen het hoofdje in het logo? Wat heeft Sproet aan? Hoe zien de vriendjes van Sproet eruit? Hoe ziet de gastouder eruit? Tijdens het schetsproces creëerde ik bij elk poppetje een eigen verhaal. Nadat de schetsen af en goedgekeurd waren door Monique, ben ik alles gaan illustreren in illustrator. Alles kreeg meer vorm en kleur. Sproet kwam echt tot leven.

Eigenlijk sindsdien is mijn passie voor illustreren groter geworden en vind ik het heel leuk om kinderboeken te illustreren. Ik ben zelfs met Monique al aan een tweede kinderboek bezig.

Zie hieronder het eindresultaat van het kinderboek 'Sproet: een fijne dag bij de gastouder'. Wil je meer zien over het proces? Kijk dan op mijn Instagram pagina.

'Sproet: een fijne dag bij de gastouder' is te koop via Antropokids. Voor meer informatie ga naar: www.antropokids.nl