Kinderboek Sproet
januari 16, 2021
Happy Profit
september 7, 2020

Illustraties & Ontwerp Instagram voor VLWSSN


Het verhaal van VLWSSN
VLWSSN biedt eerste hulp bij volwassen worden. Wekelijks delen zij artikelen over alles wat met volwassen worden (of zijn) te maken heeft. De volgende thema's staan bij VLWSSN centraal: Huishouden, Carrière, Financiën, Persoonlijke Groei, Gezondheid, Relaties en Vrije Tijd.

Inmiddels heeft VLWSSN al diverse fases gehad mbt de Instagram pagina. Ik heb eerst voor VLWSSN illustraties ontworpen (Fase 1) en daarna heb ik, naar aanleiding van de nieuwe topics, een nieuwe set posts ontworpen in Canva voor VLWSSN (Fase 2).


Brainstormsessie Illustraties (Fase 1)
Joni (oprichter en hoofdredacteur) wilde graag samen met mij een opzet maken voor Instagram. Ze wilde een mix qua foto's en illustraties. De illustraties die ze in gedachten had moesten strak en duidelijk zijn. Ze liet mij een aantal voorbeelden zien van wat zij mooi vond en dat sloot goed aan bij de stijl die ik zelf hanteer: flat design.

Ik ging aan de slag met ontwerpen en dit is het eindresultaat geworden.


SchetsfaseOntwerpfase illustratie posts + highlights Instagram

 
 
Vrije Tijd
Financiën
Behind the Scenes
Groei
Zero Waste
Brainstormsessie Ontwerp (Fase 2)
VLWSSN is sinds fase 1 enorm gegroeid en om het concept van VLWSSN nog meer compleet en herkenbaar te maken moesten er nieuwe posts ontworpen worden voor de nieuwe topics. Samen met Joni hebben we gekeken naar wat er nu ligt en hoe we bepaalde elementen naar de nieuwe posts konden brengen. De kleuren komen terug en maken we veel gebruik van zwart en wit, zodat het merk VLWSSN herkenbaar wordt. En daarnaast heeft elk topic een eigen ontwerp gekregen, zodat elk topic ook zijn eigen herkenbaarheid gaat creëren.

VLWSSN volgen en zien hoe de pagina er nu uitziet? VLWSSN.

"Samenwerken met Daisy is één groot feest! Voor mijn platform VLWSSN wilde ik een aantal Instagram-illustraties. Ik had een moodboard gemaakt en op basis daarvan creëerde Daisy illustraties die perfect bij mijn merk passen. Het is heel bijzonder hoe iemand zó goed mijn ideeën vorm kan geven! Daisy denkt heel fijn mee en weet precies wat je nodig hebt om jouw ideeën tot leven te brengen. Ik kijk nu al uit naar ons volgende project!"

Joni Hendrix - VLWSSN
www.vlwssn.nl